The Blog

My personal & culinary stories and lots of recipes

Gekonfijte Tomaten

Gekonfijte Tomaten

Gekonfijte Tomaten maken en tijdje terug was ik op vakantie in Spanje. De reis ging van Sevilla dwars door Andalusië, langs de Costa de la Luz en naar Castilla La Mancha. Het was een bijzondere reis, maar ik ga er geen doekjes om winden, de Spaanse...

read more
Grieks dipje, Melitzanosalata

Grieks dipje, Melitzanosalata

De Grieken zitten in een dipje. Hun eilanden worden bijna letterlijk overspoeld met vluchtelingen, er komt geen geld meer uit de automaat en ze staan op het randje van faillissement. Ik heb louter goede herinneringen aan Griekenland.

read more
Verschil tussen Crema Catalana en Crème Brûlée

Verschil tussen Crema Catalana en Crème Brûlée

VERSCHIL TUSSEN CREMA CATALANA EN CRÈME BRÛLÉE rema Catalana en crème brûlée het eeuwige twistpunt tussen de Fransen en de Spanjaarden: welke was er eerder. Talloze experts hebben zich erover gebogen. Het ziet er naar uit dat de Engelsen hun burnt...

read more
Pierre Paulin & Meneer Polak

Pierre Paulin & Meneer Polak

PIERRE PAULIN & MENEER POLAKVaderdag aren geleden kreeg ik twee stoelen van mijn vader. Hij gebruikte ze niet meer en ging nieuwe kopen. Ik vond ze erg mooi, mijn vader en ik hebben altijd dezelfde smaak gehad. Het design deed me sterk denken...

read more
Koningsdag en koninkjes-cupcakes

Koningsdag en koninkjes-cupcakes

KONINGSDAG EN KONINKJES-CUPCAKES oningsdag, vraagt om iets koninklijks, zoals koninkjes-cupcakes; zomerkoninkjes-cupcakes welteverstaan. Vorig jaar liet ik me inspireren door de Royal bleu cupcake, wie weet is dit het begin van een nieuwe traditie?...

read more
Albóndigas van Aurelia

Albóndigas van Aurelia

ALBÓNDIGAS VAN AURELIA n de bibliotheek heb ik verschillende, al dan niet Spaanse kookboeken er op nageslagen, maar zoveel kookboeken zoveel recepten. Op internet zag ik letterlijk duizenden verschillende recepten van albóndigas, ik zag door de...

read more
Bloody Mary

Bloody Mary

Bloody Maryueen Mary I (1516-1558) Overal is te lezen dat de Bloody Mary vernoemd is naar de katholieke Queen Mary I (1516-1558). De wrede Mary, die dankzij haar meedogenloze vervolging van protestanten en andersdenkenden de bijnaam Bloody Mary...

read more
Pesto Genovese

Pesto Genovese

Na de verhalen over Umbrië vorige week ben ik helemaal in de Italiaanse sferen, daarom een Italiaanse klassieker: Pesto. Wat is pesto? Een saus bestaande uit basilicum, knoflook, parmezaan, pecorino, pijnboompitten en olijfolie

read more
Erwtensoep Versus Snertesoep

Erwtensoep Versus Snertesoep

ERWTENSOEP VERSUS SNERTESOEP et was vroeg in de lente, maar het was net zulk hondenweer als nu. Harde windstoten en het kwam met bakken uit de hemel. En terwijl de dakpannen van het dak waaien komen er ergens in Amsterdam-west een kleine 100 man...

read more
Lekker soppen in de Franse uiensoep

Lekker soppen in de Franse uiensoep

LEKKER SOPPEN IN DE FRANSE UIENSOEPedereen kent het wel, de uiensoep met het stukje brood en de gesmolten gruyère. Het gebruik om een stuk brood al dan niet geroosterd in bouillon, soep of wijn te 'soppen', komt uit de Middeleeuwen; men noemde dat...

read more
Soep, de makkelijke gezonde magere budgetmaaltijd!

Soep, de makkelijke gezonde magere budgetmaaltijd!

Soep, de makkelijke gezonde magere budgetmaaltijd!anuari is traditiegetrouw de maand van de goede voornemens. Voor mensen die als voornemen hebben gezonder te willen leven, of een tijdje te willen letten op de lijn of op het budget… heb ik maar 1...

read more

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak