GRIEKS DIPJE, MELITZANOSALATA
De Grieken zitten in een dipje. Hun eilanden worden bijna letterlijk overspoeld met vluchtelingen, er komt geen geld meer uit de automaat en ze staan op het randje van faillissement. Ik heb louter goede herinneringen aan Griekenland. Want wat kan het er ook heerlijk zijn! Ook heerlijk is deze Griekse dip, Melitzanosalata…
Laat de tongbrekende onuitspreekbare naam van dit gerecht je niet tegen houden. Melitzanosalata is een stuk makkelijker te maken dan uit te spreken. Het kost even wat tijd om de aubergine langzaam in de oven te laten garen, te laten afkoelen en in het vergiet te laten uitlekken. Daarna staat het in een poep en een scheet op tafel.
MELITZANOSALATA
Maken
Ingrediënten
- 2 middelgrote aubergines
- 3 tenen knoflook
- klein handje broodkruimels
- scheutje extra virgin olijfolie (+/- 80ml)
- citroen naar smaak
- zout en peper naar smaak
- peterselie naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 C
- Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven, voor ongeveer één uur.
- Laat ze gaar en zacht worden. Als ze klaar zijn ongeveer een half uur laten afkoelen.
- Verwijder het velletje en laat het vruchtvlees een half uur uitlekken in een vergiet.
- Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een glad en homogeen mengsel.
- Nog even proeven en naar eigen smaak olijfolie, citroen, peper en zout toevoegen.
Notes
*** Deze dip is ook van aubergines gemaakt maar niet te verwarren met het populaire baba ghanoush!
Over Griekse dip gesproken… Dit blijt toch mijn lievelings; Tzaziki
Tastyshot
This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.
Website│Design by Gitta Polak