VLIERBLOESEMIJS MAKEN ZONDER IJSMACHINE, IEDEREEN KAN HET!

Ik moet iets bekennen, tot 2 weken geleden had ik nog nooit vlierbloesem of vlierbessen gegeten, laat staan vlierbloesemijs.
Tot ik op etenuitdevolkstuin een interessant recept met aardbeien, asperges en vlierbloesem zag. Alleen dacht ik, “waar haal ik vlierbloesem vandaan? Ik leef een miserabel leven zonder tuin.”
Ik ben duidelijk meer stadsmeisje dan dat ik eigenlijk wil toegeven, want ik heb er nooit bij stilgestaan dat er overal vlierbloesem groeit, zelfs hier in de stad.
Prompt stonden er de volgende dag vrienden voor de deur met zelfgemaakte vlierbloesemsiroop, toeval? (wil je ook zelf vlierbloesemsiroop maken zie hier voor recept)
Wow, nooit geweten dat dat spul zo lekker is, dat ik dat nu pas ontdek?!

Ik moet snel zijn want beide flessen zijn al bijna op, mijn eerste poging vlierbloesemijs te maken zonder ijsmachine.
Simpeler dan dit wordt het niet, ik kan het bijna geen recept noemen 😉

Vlierbloesemijs

 Maken

Ingrediënten

  • 300ml slagroom
  • 175gr gecondenseerde melk
  • 100ml vlierbloesem siroop

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten in een grote mixkom. Zorg dat alles goed koud is.
  • Mixen tot dat het lobbig is en je kleine pieken kan vormen. (kan even duren)
  • Doe in een bakje en plaats in de vriezer.
  • Minimaal 5 uur in de vriezer laten staan… en voila

Notes

*** Mocht je geen zelfgemaakte vlierbloesemsiroop in de kast hebben? Veel natuurwinkels en zelfs de IKEA verkopen ook vlierbloesemsiroop.

Op zoek naar mer recepten met vlierbloesem? Klik hier →

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak