YOU & ME KOFFIE EN CLAFOUTIS

Liefde is mijn hand vasthouden op een begrafenis, van iemand die jij nooit hebt gekend.
Liefde is de hele dag vrij houden voor mijn verjaardag.
Liefde is mij trakteren op poepie-chic uit eten gaan.
Liefde is elke blogpost lezen.
Liefde is laten weten hoe trots je op me bent.

Liefde is je vanachter mijn pc 29 uur lang volgen tijdens een van je ultra-trail-wedstrijden.
Liefde is samen lachen om grapjes die alleen wij begrijpen.
Liefde is iets lekkers voor je te koken.
Liefde is een blogpost wijden aan jouw liefde.
Liefde is je laten weten hoe trots ik op je ben..
En liefde is elkaar ‘s morgens met rust laten.
Als ik 2 uur later eindelijk mijn bed uit kom, komt de geur van vers gezette koffie me tegemoet en schenk jij een kopje koffie voor me in. Ons vaste ochtend-ritueel.  Ik kruip met mijn verkreukelde hoofd en wilde bos haar, dat meer wegheeft van een zwabber dan een kapsel, tegen je aan. Dan kan de dag beginnen….

Koffie en clafoutis is natuurlijk heerlijk als nagerecht, maar op deze zonnige maar koude winter ochtend, zo’n half warme clafoutis bij de koffie is ook helemaal niet verkeerd!
Van origine wordt de clafoutis in de zomer met kersen bereid, maar er valt genoeg te variëren. Wat te denken van clafoutis met pecannoten en appel of clafoutis met rozijnen geweld in sinaasappelsap, een snuf kaneel en sinaasappelzest.
Hier het basis recept voor clafoutis, kunt u de ingrediënten voor de vulling zelf bepalen. Clafoutis
Maken

Clafoutis Maken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 75 gram boter (en extra voor het invetten van de ovenschaal)
  • 125 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 1 vanille stokje
  • snufje zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de vruchten die u gaat gebruiken wellen (indien nodig) in vruchtensap of alcohol.
  • En/ of maak het fruit schoon en schil het.
  • Vet één grote, of meerdere kleine ovenschalen royaal in met boter.
  • Smelt de boter.
  • klop eerst de bloem en de eieren tot een mooi glad beslag. Voeg daarna langzaam beetje voor beetje de melk erbij en blijf kloppen tot het een glad beslag is.
  • Snijd de vanilleboon open en haal de vanillemerg uit de boon en doe dit samen met een snufje zout bij het beslag.
  • Verdeel het beslag over de ovenschaaltjes en verdeel daarna ook het fruit over de schaaltjes.
  • Bak de clafoutis in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Laat de clafoutis een beetje afkoelen, dan zakt hij wel weer wat in, en bestrooi met poedersuiker.

Met Calfoutis kun je eindeloos variëren, wat te denken van clafoutis met cranberry, of clafoutis met pruimen?!

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak