WHISKY COCKTAILSAUS – DOE MIJ MAAR EEN BORREL BIJ MIJN DIP

Dat krijg je als je van de daken schreeuwt dat je niets te klagen hebt! (zie vorige)

Zo’n 4000 foto’s in een klap verdwenen…
Allereerst sloeg mijn hart 3 slagen over, vervolgens ging ik in standje “alles komt goed.” Totdat de PC-expert-dude mij belde. “De harde schijf is goed kapot, het is niet zeker of en wanneer dit gerepareerd kan worden.” Nu raakte ik toch even van mijn à propos! Ik ben net een photoshop-cursus aan het volgen, zonder foto’s valt er niets meer te photoshoppen. Ik was een portfoliosite aan het maken, maar zonder foto’s lijkt ook dit me een vrij nutteloze bezigheid.
Tussen de foto’s die ik nu kwijt lijk te zijn zaten alle privé foto’s van dierbare momenten, waarvan de beelden nu dus alleen nog als herinnering in mijn hoofd voortleven.
Ook foto’s voor publicatie, foto’s voor competities, foto’s voor stock verkoop, maar ook voor tientallen blogposts. Een van de consequenties is dat ik voorlopig minder actief op mijn blog zal zijn; want ik heb geen beelden bij de tekst en ben de komende tijd vooral druk met nieuwe foto’s maken. Ondanks dat ik nog steeds vind dat ik niets te klagen heb, want uiteraard zijn er belangrijker dingen als liefde en gezondheid… zit ik toch een beetje in een dip. Doe mij maar een borrel bij mijn dip, of een cocktail bij mijn saus… kan mij het schelen het is weekend.

whisky- cocktailsaus
Maken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 dl room
  • kwart citroen
  • Beetje whisky
  • Snufje pittige paprika poeder

Bereidingswijze

  • Klop de room totdat hij lobbig is.
  • Voeg de mayonaise en de ketchup toe en spatel door de room.
  • Knijp de citroen uit boven een bakje doe daar een klein scheutje whisky bij en een snuf pittige paprikapoeder. Even doorroeren totdat alle paprikapoeder goed is opgenomen en er geen klontjes meer inzitten.
  • Daarna toevoegen aan het room-mayonaise-mengsel en alles goed spatelen.

Notes

***Voor wat extra pit kun je 1 of 2 druppels tabasco toevoegen.
***Whisky, paprikapoeder en eventueel een snufje peper en zout, naar eigen smaak toevoegen.
***Als je één keer zelf whisky cocktailsaus hebt gemaakt, wil je nooit meer die vette, knal oranje smurrie uit een potje.

Op zoek naar meer sausen en dips voor je feestje, borrel of BBQ, kijk dan hier →

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak