WILDE SPINAZIE BESTAAT NIET…

“Hoe dan ook, wilde of niet wilde, baby of bejaarde spinazie; lekker is het wel…”

Ik heb zojuist ontdekt dat ik al die tijd in de maling genomen ben. Gewone spinazie en de wilde spinazie zijn een en dezelfde! Het enige verschil is dat de wilde variant wat meer de tijd heeft gekregen om door te groeien. Alle spinazie is dus wilde spinazie!

Het heeft ook niets te maken met dat de spinazie ergens in het wild groeit, hij groeit gewoon heel keurig op de akkers, niets wilds aan.

Ik las het in de dedikkevandam. Natuurlijk heeft hij gelijk, maar ik kon het toch niet laten om het nog even bij de groenteboer van de biomarkt te vragen; “klopt helemaal mevrouw”.
Hoe dan ook, wilde of niet wilde, baby of bejaarde spinazie; lekker is het wel…

 

Wilde spinazie met gember

Maken

Ingrediënten

  • 600 a 800 gram spinazie voor 2 personen
  • 1 cm verse gember
  • 1 knoflookteen
  • drupje sesamolie
  • flinke scheut gembersiroop

Bereidingswijze

  • Als de spinazie dikke stelen of dikke nerven heeft dan verwijder ik die eerst.
  • Spinazie heel goed wassen!… en laten uitlekken.
  • Knoflook en gember met het mes in stukjes hakken.
  • Klein (want kan nogal overheersend zijn) drupje sesamolie in de wok of hapjespan, goed heet laten worden.
  • Gember in de pan doen en even bakken.
  • Daarna spinazie samen met de knoflook kort op hoog vuur roerbakken +/- 2 minuten.
  • Als laatste een scheut gembersiroop toevoegen en nog even 1 minuut meebakken.

Notes

*** De wilde spinazie die je in de supermarkt kunt kopen verschilt nogal onderling en heeft soms meer weg van de jonge bladspinazie dan van de wilde variant. “Wilde” spinazie is te herkennen aan zijn frommelige bladen en is grover en steviger van structuur en slinkt minder, heeft meer smaak en blijft langer goed.

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak