POMPOENQUICHE MET PECANNOOT EN GEITENKAAS

En dan heb je na Halloween nog wat resten pompoen over, wat doe je daar dan mee? Pompoenquiche maken!

Pompoenquiche staat samen met pompoensoep en pompoenstoof met kip in mijn top 3 van favoriete pompoenrecepten. De combinatie van pompoen, geitenkaas en pecannoot is om je vingers bij af te likken.
Niet echt een snel recept, dat is waar.
Je zou dit recept eventueel eerder kunnen klaarmaken en dan voor het serveren nog even kunnen opwarmen. Zelf vind ik hem koud ook lekker.
Dat dit recept wat meer tijd in beslag neemt, komt vooral door het deeg voor de bodem van de quiche. Deze moet een tijd rusten in de ijskast en daarna eerst blind gebakken worden.
De hoeveelheid deeg bij dit recept is aan de ruime kant en waarschijnlijk houd je wat over.
Aan de slag dan maar.

 Pompoenquiche

Maken

Ingrediënten

    Voor de bodem (boterkorst):
  • 300 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 2-5 eetlepels koud water
  • Voor de vulling:
  • +/- halve Hokkaido pompoen of flespompoen
  • 3 eieren
  • 250 room
  • Pecannoten
  • Geitenkaas
  • Tijm
  • Peper
  • Zout

bereidingswijze

  • Kneed de ingrediënten voor het deeg door elkaar en wikkel daarna het deeg in huishoudfolie en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180C.
  • Vet de quichevorm in met een beetje boter.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap, niet dikker is dan een ½ cm die in de quichevorm past.
  • Rol de lap deeg voorzichtig terug op de deegroller en rol uit over de vorm. Druk het deeg in de vorm en snijd de overtollige randjes af. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Leg op het deeg bakpapier en daarbovenop gedroogde peulvruchten, om te voorkomen dat het deeg gaat rijzen. (Het maakt niet zo veel uit wat voor peulvruchten. Na het bakken kun je de peulvruchten of bonen niet meer eten, maar je kunt ze wel eindeloos blijven gebruiken voor blind bakken. Je hebt ook speciale blindbakvulling, maar dar zie ik de meerwaarde niet zo van.) Zet +/- 20 minuten in de oven. Controleer of de bodem gaar is en uit de oven gehaald kan worden.
  • Voor de vulling:
  • Schil een halve pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in kleine blokjes van max. 1 cm.
  • Verdeel de blokjes pompoen, de geitenkaas, en pecannoten over de quiche bodem.
  • Klop de room en eieren samen met wat tijm, peper en zout goed luchtig en verdeel over de vulling.
  • Bak ongeveer 25 minuten tot de vulling gestold is.

Dol op pompoen? Dan vallen deze recepten misschien ook in de smaak? Pompoensoep met kerrie  of pompoenchutney.

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak