KNOLSELDERIJSOEP, IK LUST ER WEL PAP VAN

K nolselderijpuree had ik al vaker gemaakt, maar was een beetje uit mijn repertoire verdwenen. Totdat ik op Homecookingdept dit mooie knolselderijrecept met dito foto’s voorbij zag komen.
Even tussen jou en mij; als je van foodblogs houdt, is Homecookingdept de moeite waard om eens te bekijken. Het is een foodblog met een persoonlijke noot, goede recepten en schitterende foto’s.

Enfin, ik ging voortvarend aan de slag met het recept van Marianne (de dame achter Homecookingdept). Salie verving ik door tijm en de walnoten door pijnboompitten; simpelweg omdat ik die nog in huis had en dit ook een prima combinatie is.
Knolselderijpuree in combinatie met paddestoelen, tijm en pijnboompitten…ik lust er wel pap van…of soep….Knolselderijsoep.

Knolselderijsoep Maken

Ingrediënten

Voor 2 personen:

 • halve knolselderij – +/- 350 gram
 • 175 gram kruimige aardappels
 • 750ml water
 • 1 bouillon blokje
 • uitje
 • teen knoflook
 • paddestoelen
 • handje pijnboompitten
 • bosje krulpeterselie
 • drupje erxtra virgen olijfolie (optioneel)

Bereidingswijze

 1. Halveer de knolselderij, schil en snijd hem in blokjes.
 2. Schil de aardappels en snijd deze ook in stukken.
 3. Snipper het uitje en snijd de knoflook in stukjes. Beetje olie in een pan verwarmen, uitje fruiten, daarna knoflook en aardappels en knolselderij erbij en even doorroeren. Water, bouillon, buideltje verse tijm in de pan, deksel op de pan en ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
 4. Terwijl de soep kookt de paddestoelen schoonmaken en in stukken snijden; niet te klein want het is lekker om nog iets van een bite te hebben. Daarna even aanbakken in een koekenpan.
 5. In een koekenpan zonder extra vet de pijnboompitten even roosteren. Let op …het kan even duren voordat ze kleuren maar als, dan gaat het in eens heel hard. Als ze klaar zijn de pijnboompitten apart zetten voor de garnering.
 6. Nu de peterselie van de steeltjes plukken en eventueel nog wat fijner snijden of knippen.
 7. Na 20 minuten even controleren of de knolselderij zacht is, tijm uit de pan vissen en alles met een staafmixer glad pureren.
 8. Soep over kommen verdelen en in elke kom wat paddestoelen, pijnboompitten en peterselie doen.

Notes

*** De overgebleven halve knolselderij kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de erwtensoep, groentesoep, of om alsnog het recept van Marianne uit te proberen.
*** Het recept is voor 2 personen, ben je met meer, of van plan de overgebleven soep in te vriezen, dan kan je uiteraard het recept verdubbelen en de hele knolselderij gebruiken.
***Het soort paddenstoelen dat je voor de soep gebruikt maakt niet zo heel veel uit. Koop wat je lekker vindt, wat er bij jou in de buurt te krijgen is en wat je budget toelaat.

 Meer soep-inspiratie opdoen? Klik hier voor alle soeprecepten….

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak