Kletskoppen!

Voor de deur van de Ekoplaza staat al jaren dezelfde daklozenkrant-verkoper. Ik was blij te zien dat iemand een babbeltje met hem maakte. Een vrouw praatte honderduit over haar vakantie; ze had nog even de zon opgezocht in de herfstvakantie.
God god god echt niet allemaal makkelijk hoor, al dat gesleep met al die koffers. Aangekomen op Schiphol bleek het vliegtuig vertraging te hebben, ver-schrik-kelijk! Zit je daar uren en uren te wachten, het was echt afzien. De vakantie zelf was ook in het water gevallen. Om te eindigen met ”jij hebt het maar makkelijk”… tegen de daklozenkrant verkoper!
Ik loop dagelijks in totale verbijstering door de stad. Zo erg dat ik eruitzie alsof ik een mislukte wenkbrauwlift heb ondergaan.

Kletskoppen
Maken

Ingrediënten

30 gram zachte roomboter
100 gram witte basterdsuiker
20 gram melk
mespuntje kaneel
snufje zout
30 gram amandelschaafsel
50 gram bloem

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor, +/- 160 a 180 graden.
Meng de zachte roomboter met de melk, suiker, kaneel en het zout. Voeg het amandelschaafsel en de bloem toe en roer even goed door.
Vorm op een bakplaat met bakpapier, hoopjes van het mengsel (ongeveer ter grootte van een walnoot), met een flinke tussenruimte.
Zet de bakplaat in de oven en houd de koekjes goed in de gaten. Na een minuut of twee lopen ze helemaal uit. Zodra ze aan de buitenranden bruin beginnen te worden zijn ze klaar. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Notes

In plaats van melk kun je ook sinaasappelsap gebruiken, ook erg lekker. Bewaren in een afgesloten trommel.