CHRISTMAS LEFTOVER GRILLED CHEESE SANDWICH OFTEWEL KERSTKLIEKJESTOSTI

“over 3 dagen zit je helemaal volgevreten en zo gaar als een konijn onderuitgezakt op de bank.”

Deze is voor over 3 dagen….
Ondanks dat je je nu hebt voorgenomen het niet te gek te maken, niet te veel te eten, niet te veel te drinken en ook niet te belachelijk veel eten in huis te halen; net zo als je je had voorgenomen je vandaag niet te laten meeslepen door de kerststress; voorspel ik dat je over 3 dagen moet concluderen dat die voornemens niet helemaal hebben uitgepakt zoals gehoopt.

Nee, over 3 dagen zit je helemaal volgevreten en zo gaar als een konijn onderuitgezakt op de bank. Hoe lekker al die haute cuisine hapjes ook zijn, of hoe gezellig het gourmetten ook was, je bent er nu wel weer een beetje klaar mee. Nee, dan niet vier uur aan tafel zitten maar gewoon een bammetje uit het vuistje.

Nou ja gewoon bammetje… Kerstkliekjestosti’s zijn wel heel lekkere tosti’s! Bijvoorbeeld een tosti met kaas (maakt niet uit wat voor kaas, overgebleven van de kerstbrunch of het kaasplankje) en vijgenjam, perenjam of cranberrysaus of compote
En je zou het misschien niet zo een twee drie bedenken, maar zelfs een restje rodekool met appeltjes is lekker in combinatie met gesmolten kaas. Of wat te denken van een kerstkliekjestosti voor de zoetekauw: van kerststol en restjes fruit (van een dessert?) aardbei, blauwe bessen of abrikoos en chocolade.

Kerstkliekjestosti
Maken

Ingrediënten

  • 2 lekker dikke plakken brood
  • cranberrycompote of jam
  • restje kalkoen of kip
  • paar plakjes camembert of brie
  • boter

Bereidingswijze

  1. Snijd 2 dikken plakken brood en besmeer één kant met boter.
  2. Beleg de plakken brood met de beboterde kant naar buiten met een laagje cranberrycompot, wat uitelkaar geplukte stukjes kalkoen of kip en leg daarover wat plakjes camembert of brie. Leg de ander boterham erbovenop ook met de besmeerde kant naar buiten en leg de boterham in de pan. Bakken totdat de tosti aan beide zijden bruin is en de kaas gesmolten.

Heb je toevallig ook suikerbrood over van het kerstontbijt… maak er bread pudding van!

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak