ALBÓNDIGAS VAN AURELIA

In de bibliotheek heb ik verschillende, al dan niet Spaanse kookboeken er op nageslagen, maar zoveel kookboeken zoveel recepten. Op internet zag ik letterlijk duizenden verschillende recepten van albóndigas, ik zag door de bomen het bos niet meer. Maar waarom het mezelf zo moeilijk maken? De lekkerste albóndigas heb ik bij Aurelia gegeten, mijn Spaanse schoonzusje. Authentieker, Spaanser en lekkerder vind je ze niet. En mazzel voor jullie, ik mag haar geheime albóndigas recept met jullie delen. Gracias Aurelia! ¡Buen Provecho!

Albondigas van Aurelia

Maken

Ingrediënten

  • 800 gr lamsgehakt
  • 2 kleine eieren
  • paneermeel
  • zout & zwarte peper
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • bloem
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • half blik gepelde tomaten of zelf ontvelde tomaten fijn gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • half glaasje rode wijn
  • 1 kippenbouillonblokje
  • handje verse peterselie

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en snijd de paprika in dunnen reepjes.
  • Mix het gehakt met de eieren, paneermeel en de helft van de geperste knoflook en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Maak van het gehakt mengsel niet al te kleine balletjes.
  • Strooi op een bord wat bloem met peper en zout, rol de balletjes erdoorheen, totdat ze met bloem bedekt zijn.
  • Olie in de pan, de ui en paprika op laag vuur fruiten.
  • Doe de balletjes erbij, braad aan totdat ze rondom bruin zijn.
  • Doe de tomatenpuree in de pan en fruit heel kort mee.
  • Voeg de rest van de knoflook, tomaten, wijn en het kippenbouillonblokje toe en laat alles ongeveer 40 min zachtjes pruttelen.
  • Mocht het iets te zuur zijn, voeg dan wat suiker naar smaak toe.
  • Hak de peterselie en doe in de laatste minuten erbij.
  • Zin gekregen in meer Spaanse verhalen? Hier een verslag van mijn trip naar ZONNIG, ZOMERS EN ZINDEREND SEVILLA

    Tastyshot

    This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

    Website│Design by Gitta Polak