ALBÓNDIGAS VAN AURELIA
In de bibliotheek heb ik verschillende, al dan niet Spaanse kookboeken er op nageslagen, maar zoveel kookboeken zoveel recepten. Op internet zag ik letterlijk duizenden verschillende recepten van albóndigas, ik zag door de bomen het bos niet meer. Maar waarom het mezelf zo moeilijk maken? De lekkerste albóndigas heb ik bij Aurelia gegeten, mijn Spaanse schoonzusje. Authentieker, Spaanser en lekkerder vind je ze niet. En mazzel voor jullie, ik mag haar geheime albóndigas recept met jullie delen. Gracias Aurelia! ¡Buen Provecho!
Albondigas van Aurelia
Maken
Ingrediënten
- 800 gr lamsgehakt
- 2 kleine eieren
- paneermeel
- zout & zwarte peper
- 3 tenen knoflook (geperst)
- bloem
- olijfolie
- 1 ui
- 1 paprika
- half blik gepelde tomaten of zelf ontvelde tomaten fijn gesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- half glaasje rode wijn
- 1 kippenbouillonblokje
- handje verse peterselie
Bereidingswijze
Zin gekregen in meer Spaanse verhalen? Hier een verslag van mijn trip naar ZONNIG, ZOMERS EN ZINDEREND SEVILLA
Tastyshot
This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.
Website│Design by Gitta Polak