OVERPEINZINGEN EN WITTE CHOCOLADEMELK MET SPECERIJEN

Ik zit in bed met een warm glas tussen mijn handen dat heerlijk ruikt naar kaneel, vanille en sinaasappel en bijna dreigt over te stromen. Buiten is het guur, grijs en nat ik hoor de wind wild om het huis gieren. 
Ik staar voor me uit en overpeins het afgelopen jaar. Het was een enerverend jaar met geluk en verdriet, maar bovenal veel liefde. Een jaar waarin er afscheid werd genomen van dierbaren, van vriendschappen, maar ook van dromen, wensen en verlangens; om zo ruimte te maken voor nieuwe verworvenheden en nieuwe goede voornemens.

Ik moet eerlijk bekennen dat de doelen die ik mijn afgelopen jaar had gesteld niet allemaal behaald zijn. Het kwijtraken van 3500 foto’s had daar ook wel iets mee van doen. Al denk ik achteraf hoe verschrikkelijk ik het ook vond/vind, ook dat ergens goed voor is geweest.
Er zijn dingen op mijn pad gekomen die ik van te voren niet had kunnen bedenken; waardoor ik dingen heb geleerd waarvan ik niet wist dat ik ze in me had. John Lennon zei het al zo mooi “Life is what happens to you, while you’re busy making other plans.” Toch zal ik nooit stoppen met plannen maken…
Mooie plannen en nieuwe voornemens, ik hou van die traditie. Het Heeft ook wel wat, het gevoel dat je het jaar kan afsluiten en daarna met een schone lei opnieuw beginnen.

Wat is dat toch aan het einde van het jaar dat ik altijd de onweerstaanbare neiging heb de balans op te maken. Ik fluff de kussens op zodat ik goed zit en trek de deken nog iets hoger. Neem een slok van de warme witte chocolademelk met specerijen en sla het boek open… een nieuw hoofdstuk.

WITTE CHOCOLADEMELK MET SPECERIJEN

 Maken

Ingrediënten

  • 5 dl melk
  • 100 gram witte chocolade
  • specerijen (bijvoorbeeld: kaneel, steranijs of anijszaad, kardemom, sinaasappelzest)
  • slagroom

Bereidingswijze

  • Klop de slagroom stijf en zet daarna in de ijskast.
  • Verwarm de melk met de gewenste specerijen. Hoe langer je de melk met de specerijen er in laat staan hoe duidelijker de smaak van de specerijen naar voren komt.
  • Na minimaal 15 minuten verwijder je de specerijen uit de melk.
  • Snijdt de witte chocolade in kleine stukjes en doe door de warme melk. Rustig roeren tot dat alles gesmolten is.
  • In een beker gieten en grote klodder slagroom erop.

Notes

***Gebruik de specerijen die je lekker vindt of/ en die je toevallig in huis hebt. Warme witte chocolademelk waar je alleen kaneel aan toevoegt is ook lekker. Heb je toevallig nog een sinaasappelschil liggen gooi hem er gerust bij. Experimenteer er maar op los met de ingrediënten. Het hele leven is een groot experiment 😉

Op zoek naar meer recepten die je de winter doorhelpen? Kijk dan ook even in deze winter-recepten-lijst →

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak