Spinaziesoep met gepocheerd ei en home made croutons
Wil je lekker en gezond eten, maar heb je geen tijd of zin om heel lang in de keuken te staan, heb je het budget niet om peperdure exotische granen of andere superfoods in huis te halen… Maak deze spinaziesoep! Hij staat in 15 minuten op tafel.
Dit is een simpel basisrecept, (uitje, knoflook, groentebouillon en wat groenten koken) op deze manier kun je ook courgettesoep, broccolisoep, en vast een heleboel andere groentesoepen maken. Mocht je wat meer binding willen, dan kun je er een aardappel of wat knolselderij aan toevoegen.
Spinaziesoep met room gezonder
De combinatie spinazie, ei en room is niet alleen lekker, maar ook gezond. Dit komt doordat spinazie oxaalzuur bevat. Heel kort door de bocht; als we er te veel van binnen krijgen is het schadelijk voor onze gezondheid. Door kalk aan de spinazie toe te voegen maak je het oxaalzuur onschadelijk. Denk aan de bekende spinazie a la crème. (in room, melk, etc. zit kalk)
Afijn, soep maken dan maar…..
Spinaziesoep met gepocheerde ei
Maken
Ingrediënten
- 300 gram spinazie
- 1/2 liter groente bouillon
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- Klontje boter
- Drupje room
- (Oud)Brood voor croutons
- Drupje olijfolie
- Snuf grof zeezout
- 2 Eitjes
Bereidingswijze
- Zet vast een steelpannetje met water op, waar je zometeen de eitjes in kunt pocheren.
- Snijdt wat oud brood in blokjes (of pluk met de hand) doe deze in een kommetje en besprenkel met olijfolie en grof zeezout, even husselen en dan laten staan voor later.
- Zorg dat alle spinazie goed gewassen is!
- Pel en snipper de uit en knoflook.
- Smelt de boter in de soeppan en fruit de ui en knoflook op een laag vuurtje tot de uien glazig zijn.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
- Als alles kookt doe je de spinazie erbij en laat die 5 minuten meekoken.
- Bak de stukjes brood in een koekenpan tot dat ze lichtbruin en knapperig zijn.
- Pocheerde eitjes (zie onder aan de blogpost)
- Even met de staafmixer door de spoep…
- Nu alleen nog de room, croutons en het eitje toevoegen….
Wat betreft de gepocheerde eieren, het is echt veel makkelijker dan je denkt. Ik heb Jamie Oliver gevraagd om het nog 1 x voor te doen 😉
Tastyshot
This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.
Website│Design by Gitta Polak