ZONNIG, ZOMERS EN ZINDEREND SEVILLA

Heetste stad van Europa

Vorig jaar rond deze tijd vertrokken we voor een rondreis door Andalusië die begon in Sevilla. Van een typische Nederlandse lente (do I need to say more?!) rechtstreeks naar het zonnige, zomerse, zinderende Spaanse Sevilla….
Sevilla doet zijn reputatie als heetste stad van Europa eer aan. Ik was er in mei en toen kwam het kwik al boven de 35 graden. Ik raad dan ook aan om zo vroeg mogelijk in het voorjaar naar Sevilla te gaan en een accommodatie met airconditioning is ook geen overbodige luxe.
In april, mei is het een en al bloemen en planten pracht: hibiscus, palmen, bougainville, oleander, sinaasappelbomen, enzovoorts.

Niet alleen vanwege de temperaturen en de flora is het een zeer tropisch, tikje Noord-Afrikaans aandoende stad; de Moren hebben duidelijk hun sporen achtergelaten. Een mooi voorbeeld van die mix van invloeden is het Alcázar Real de Sevilla, een prachtig paleis met Moorse, gotische en renaissance invloeden. http://www.alcazarsevilla.org/ Het koninklijk paleis staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ondanks dat er veel te veel toeristen waren, vond ik het toch de moeite waard om te zien. Tip: mocht je er een kijkje nemen, vergeet de tuinen niet! 

Barrio de Santa Cruz, hart van de stad

De stad Sevilla is niet al te groot en redelijk overzichtelijk. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand van het centrum.
De van oorsprong Joodse wijk Barrio de Santa Cruz is het hart van Sevilla. Kleine straatjes, smalle steegjes en pleintjes. Barrio de Santa Cruz stikt van de restaurants en gezellige bars, onder anderen in de kleine straatjes rondom de la Giralda. En zo sloten wij hier elke avond af in een van die restaurants.
Het culinaire hoogtepunt van Sevilla was lunchen op een terras in  Barrio de Santa Cruz; zittend onder een parasol die hele fijne waternevel sproeide ter verkoeling. Die sproeiers met waternevel zie je overal in de stad aan gevels of parasols, wat een goed idee.

Things to do:

*** Appartement/ hotel in het centrum met airco nemen.
*** Siësta’s houden, het is bloedje heet in de middag en een groot gedeelte van de stad is toch dicht.
*** Veel, vaak en lang tapas eten! De tapas in Sevilla zijn om je vingers bij op te eten zo lekker en de vis en schaaldieren zijn kakel vers.
*** Naar Aire Spa Heb ik zelf niet gedaan en daar heb ik een beetje spijt van. We liepen er elke dag langs op weg naar ons appartement. Het zag er mooi uit, er hing een serene sfeer en de hele straat *** rook heerlijk naar kruiden.
Een markt bezoeken. Let wel op: net als veel winkels gaan ook de meeste markten rond 14.00 uur dicht.
*** Encarnación, deze gerenoveerde moderne markt kan je vinden op Plaza de la Encarnación, kan je meteen Metropol Parasol bezoeken en heb je 2 vliegen in een klap.
*** Feria, te vinden op, je raadt het al; Calle Feria, iets ten noorden van het centrum. Het is de oudste markt van de stad, er staat dan ook een grote renovatie in de planning.
*** Triana, deze gerenoveerde, overdekte markt ligt net aan de overkant van de Triana brug, aan je rechter hand.

Oké ook nog een afrader dan…. De hop-on hop-off tour bus. Een overvolle bus die een totaal oninteressante route maakt voor veel te veel geld. Wat mij betreft een rip off.

Ik kan niet anders zeggen dan dat Sevilla alles heeft wat je van een stad mag verwachten: Je kunt er prima shoppen, lekker eten, heeft mooie musea, parken en bezienswaardigheden en dat alles in zonovergoten typische Andalusische sfeer.

Zin gekregen in een Spaans hapje? Kijk dan even in de lijst met Spaanse gerechten →

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak