Roodbaars in een groentepakketje 

“Wat is er fijner dan na een hele dag schelpen zoeken, kastelen bouwen en spelen in de golven, een hapje eten op het strand”

Zittend met mijn voeten in het zand, mijn haren wapperend in de zilte wind en turend over de zee, komen er flarden mooie herinneringen van de dagjes strand uit mijn kinderjaren naar boven.
In de verte hoor ik de bel van de viskar, ik herinner mij hoe leuk en spannend ik dat als kind altijd vond. Want wat is er fijner dan na een hele dag schelpen zoeken, kastelen bouwen en spelen in de golven, een hapje eten op het strand en dat vind ik nu nog steeds pure verwennerij!
Dus deze week staat er vis op het menu.

Vis , in dit geval roodbaars, past prima bij een zwoele zomer avond.
Alhoewel, ik heb me laten vertellen dat roodbaars wordt gevangen in de buurt van IJsland en Groenland, dus zo’n zomers visje is het nou ook weer niet. Maar dat daar gelaten…
Vis is lekker licht, past prima bij een zomerse salade of kan op de BBQ met een glas rosé en een avondzonnetje in de tuin.
Dat lijkt mij een fijn vooruitzicht.

Vis in een pakketje

Gaar de Roodbaars in een pakketje zo voorkom je dat de vis uitdroogt en op deze manier blijven geur en smaak goed bewaard. Je kunt de vis bijvoorbeeld in aluminiumfolie, bakpapier of bananenblad doen, zorg dat er voldoende ruimte rond de vis overblijft voor de stoomontwikkeling, zodat het pakketje niet openscheurt.

Wat gaat er nog meer in het pakketje?

Maar wat gaat er behalve roodbaars verder in het pakketje?! Sowieso een flinke klont boter, dit helpt de vis sappig te houden. Daarnaast kun je denken  aan verse groenten als wortel, venkel, prei, en citroen. Ook mediterrane combinaties zijn lekker, zoals; pesto, olijven, en tomaat. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos! (denk Indonesisch, Thais etc.)

Afijn, pak de vis en boter met groenten, kruiden en een snuf zout en peper, luchtdicht in. Doorgaans zal +/-15 a 20 minuten op 180C in de oven genoeg zijn om de vis te garen.

Nog meer zin in verhalen over zon, zee, strand en vis gekregen? Dan valt het verhaal over Biarritz met een recept van gefrituurde spiering misschien ook in de smaak?

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak