VLIERBLOESEM FRUIT JELLIES… GELATINEPUDDING

“vlierbloesem fruit jellies… Of is het jelly’s… of eigenlijk gewoon gelatinepudding? “

Ik heb mij koortsachtig gebogen over wat te schrijven. Iets te letterlijk want mijn hoofd is 20 graden warmer dan de buitentemperatuur en ik lig al sinds zaterdag avond met een thermometer tussen mijn billen. Schrijven sla ik dus even over, maar ik heb voor de vlierbloesem liefhebbers wel een heel lekker recept….

Zijn ze niet schitterend, deze vlierbloesem fruit jellies… Of is het jelly’s… of eigenlijk gewoon gelatinepudding? Gelatinepudding klinkt toch niet smakelijk?
Ze zijn heerlijk en zien er prachtig uit en daar gaat het om. Perfect voor als je een etentje hebt want je kunt ze een dag van te voren maken. Hoe minder je op de avond zelf hoeft te doen des te meer tijd je ontspannen met je gasten kan doorbrengen. Je kunt de vlierbloesem fruit jellies met zelfgemaakte of zelfgekochte vlierbloesemsiroop maken. Al kan ik niet garanderen dat je ze zo lang in de ijskast kan laten staan. De eerste vlierbloesem fruit jellies die ik maakte voor de foto had ik al opgegeten nog voor ik mijn camera uit de tas had gehaald.

VLIERBLOESEM FRUIT JELLIES

 Maken

Ingrediënten

6 blaadjes gelatine
125 ml (1/2 cup) vlierbloesemsiroop
125 ml (1/2 cup) water
70 gram (1/3 cup) suikerfruit naar keuze
250 ml (1 cup) water om aan het einde toe te voegen.

Bereidingswijze

  1. leg de blaadjes gelatine in een kom water.
  2. Doe de vlierbloesemsiroop, water en suiker in een steelpan en laat op laag vuur de suiker smelten.
  3. Knijp de gelatineblaadjes uit voeg toe en roer alles even door.
  4. Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  5. Verdeel het schoongemaakte fruit over de vormpjes.
  6. Voeg nu de rest van het water (250 ml) aan het siroop-gelatine-mengsel toe, even roeren en verdeel het hierna over de gevulde vormpjes.
  7. Laat minimaal 4 uur opstijven in de ijskast.

Notes

*** Let op gelatine mag niet koken.
*** In het originele recept worden de hoeveelheden aangegeven met cups, ik heb deze erbij laten staan voor degene die deze maatbekertjes bezit.
*** Je kunt de gelatine puddinkjes ook in mooie glaasjes maken en serveren, of een grote puddingvorm gebruiken.

Voor de vlier liefhebbers, wat te denken van  vlierbloesemijs  en zie hier het recept om zelf vlierbloesem siroop te maken.

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak