NAAR DE ROLLENDE KEUKENS EN DAARNA ROLLEND NAAR HUIS

Voor alle smulpapen en smikkelaars; sinds gisteren is het jaarlijks terugkerende evenement van de rollende keukens weer neergestreken in het Amsterdamse Westerpark. Van 12 tot en met 16 mei (2016) kunnen we weer genieten van al het culinair talent op wielen.
Uiteraard was ik er als de kippen bij en hier een korte impressie….

Er zijn een groot aantal cateraars die verschrikkelijk hun best hebben gedaan om er iets moois van te maken. Met schitterend beschilderde wagens  zoals die van de Peperwortel en die zeer geslaagd zijn in het creëren van  een fijne sfeer met een zeer bijzondere aankleding.  Er zijn piepkleine cateraartjes, u weet wel wat ik bedoel,  zoals De Empanada Bar. Een enkeling is er alleen om omzet te draaien, zoals deze cateraar die, toen ik een foto wilde maken, zeer geagiteerd begon te brabbelen dat ik eerst iets moest met de nadruk op moest kopen.
En er zijn grappige cateraars; je foodtruck The Feeders noemen, dat is wel mijn soort humor.

De BBQ,  smokey things, green egg,  grote stukken vlees liefhebber kan zijn hart ophalen; deze categorie is ruimschoots vertegenwoordigd, understatement! Maar mijn persoonlijk favoriet blijven toch de mannen van Smokey Goodness. Het ziet er altijd mooi uit, leuk bandje geheel in de stijl van de stand, wat ze serveren is heerlijk en ziet er net als de mannen zelf smakelijk uit.

Rollende Keukens - Smokey Goodness in actie. Photography: © Gitta Polak for www.tastyshot.nl

De vegetariërs komen er wat bekaaid af. Ik heb The Dutch Weedburger gezien en de grote vega-gyros-tent van vleesch noch visch maar dan houdt het wel een beetje op.

Dan zit er niets anders op dan een extra drankje te doen op de tollende keukens. Er is voor ieder wat wilds (geintje natuurlijk) van oesters tot een broodje worst. Heb je niet zoveel centen te besteden dan neem je gewoon je eigen drankje mee, want dat kan hier.
Dit jaar zijn er nieuwe foodtrucks en een aantal oude bekende. Zo stond Cantina Mobilé met groot terras en het draaimolentje is er weer. Word er altijd een beetje gezellig nostalgisch van.
Ik wens u allen een smakelijk weekend!

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak