Mexicaanse Zoete Aardappelsoep
Warm, zacht, zoet, zoeteaardappel is een van mijn favoriete comfort foods!
We hebben allemaal wel eens behoefte aan troosteten toch? Laten we wel wezen, het leven is niet altijd één grote punica oase. Je kunt natuurlijk in een keer een heel pak koekjes naar binnen werken, of voor de tv dat enorme blok chocolade verorberen… guilty.
Misschien ben je meer van een flesje wijn met een gedroogde worst, kaas en toastjes en toch ook nog die zak chips… been there done that.
Maar hoe fijn is het als het ultieme troosteten ook bere-gezond is. Dat je je schaamteloos te buiten kunt gaan wetende dat zoeteaardappel barst van de vitamine A en C, 2 keer zoveel vezels als de gewone pieper bevat en meer antioxidanten dan de blauwe bes?
Mexicaanse Zoete Aardappelsoep
Maken
Ingrediënten
-
***Voor 1 ½ liter zoete aardappelsoep:
- Scheutje olie
- 4 grote zoete aardappels
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 grote ui
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chili
- 2 teentjes knoflook
- 1 ½ liter bouillon
- 1 blik kidneybonen
- 1 pot maïs
- Avocado
- Zure room
- Tortilla Chips
- Paprika
- Tabasco
***Voor garnering: (optioneel)
Bereidingswijze
Notes
*** Je kunt de soep zo uitgebreid of simpel (goedkoop)maken als je zelf wilt. Je kunt de soep ook prima zonder alle garnering eten!
*** Als je de zure room weglaat en zelfgemaakte of bijvoorbeeld de vegetarische groentebouillon blokjes van maggi gebruikt dan is de soep ook geschikt voor veganisten.
*** Ben je alleen of met 2 kleine eters dan kun je het recept halveren.
Voor meer spoeprecepten kijk hier in de lijst met alle soeprecepten →
Tastyshot
This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.
Website│Design by Gitta Polak