Kletskoppen!

Voor de deur van de Ekoplaza staat al jaren dezelfde daklozenkrant-verkoper. Ik was blij te zien dat iemand een babbeltje met hem maakte. Een vrouw praatte honderduit over haar vakantie; ze had nog even de zon opgezocht in de herfstvakantie.

God god god echt niet allemaal makkelijk hoor, al dat gesleep met al die koffers. Aangekomen op Schiphol bleek het vliegtuig vertraging te hebben, ver-schrik-kelijk! En of hij wist hoe lang ze wel niet in de rij hebben gestaan? Sta je daar uren en uren, het was echt afzien. En dan mag je nog blij zijn als je koffers gewoon op de bestemming aankomen tegenwoordig. Nee, Schiphol is niet meer wat het geweest is hoor. De vakantie zelf was ook helemaal in het water gevallen. Om te eindigen met ”jij hebt het maar makkelijk”… tegen de daklozenkrant verkoper!

Kletskoppen
Maken

Ingrediënten

  • 30 gram zachte roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 20 gram melk
  • mespuntje kaneel
  • snufje zout
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 50 gram bloem
    en een vel bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor, +/- 160 a 180 graden.
  • Meng de zachte roomboter met de melk, suiker, kaneel en het zout.
  • Voeg het amandelschaafsel en de bloem toe en roer even goed door.
  • Vorm op een bakplaat met bakpapier, hoopjes van het mengsel (ongeveer ter grootte van een walnoot), met een flinke tussenruimte.
  • Zet de bakplaat in de oven en houd de koekjes goed in de gaten. Na een minuut of twee lopen ze helemaal uit.
  • Zodra ze aan de buitenranden bruin beginnen te worden zijn ze klaar.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Notes

*** In plaats van melk kun je ook sinaasappelsap gebruiken, ook erg lekker.
*** Bewaren in een afgesloten trommel.

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak