Azijn met bieslookbloemen

Deze is voor alle zuurpruimen en azijnpissers.
Voor de meesten van ons geldt toch gewoon dat we helemaal niets te klagen hebben!
Hoe ik dat weet?

Zo nu en dan kom ik iemand tegen die wel recht tot klagen heeft. Meestal dragen zij hun lot met een ongelofelijke dosis optimisme, kracht en zelfs humor. Ik heb daar grote bewondering voor, vind het inspirerend en het zet je eigen sores wel weer even in het juiste perspectief! Is het leven altijd een groot feest? …Neu
Ik wil nog wel eens mopperen op de ridicule Kafkaëske samenleving. Ik maak me zorgen over hoe we met elkaar en de wereld omgaan en dan is er nog genoeg klein en groot persoonlijk en fysiek leed… maar echt te klagen heb ik niets!Ik voel me mentaal sterker, gelukkiger, maar vooral dankbaarder dan ooit.
Wat ik wil zeggen is; net als voor dit recept heeft een mens niet zoveel nodig om er wat leuks van te maken.

Azijn met Bieslookbloemen

 Maken

Ingrediënten

  • Bieslookbloemen
  • Azijn

Bereidingswijze

  1. pluk de bieslookbloemen en knip ze direct onder de bloem af.
  2. Leg ze in een bak met water om het zand en kleine beestjes te verwijderen.
  3. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en leg ze een tijdje te drogen op keukenpapier of een schone theedoek.
  4. Vul een weckpot, of jampot met de bloemetjes en schenk er de azijn over. Sluit goed af en laat een paar dagen tot week staan. Hoe langer je de azijn laat staan, hoe sterker hij naar bieslook gaat smaken. Hierna kun je de azijn door een fijne zeef halen en in een flesje gieten.

Notes

*** lekker bij bietensalade met haring of eigenlijk overal waar bieslook ook lekker bij is…

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak