ZOETE BROODJES BAKKEN VOOR VALENTIJN

Zoete broodjes bakken, ik ben er heel slecht in. De spreekwoordelijke zoete broodjes dan hè. En als ik het al doe, maak ik me er met een jantje-van-leiden vanaf. De niet spreekwoordelijke zoete broodjes zijn ook nog een hele klus en zoals blijkt geldt daarvoor hetzelfde.
Zoete broodjes eten, daar heb ik dan nooit zo’n probleem mee; stond ik 5 minuten geleden nog te fotograferen, zit ik nu misselijk achter de computer.

Het recept is een simpele variant op de Amerikaanse cinnamon rolls of Zweedse Kanelbullar. Al schat ik in dat dat met briochedeeg wordt gemaakt, of iets soortgelijks wat heel lang moet rijzen. Aangezien ik zelf nog heel lang moet reizen vandaag, zit dat er even niet in. In plaats daarvan gebruik ik kant-en-klaar croissantdeeg.

Hoewel er geen bloem aan te pas komt, kan ik misschien toch een wit voetje halen. Liefde gaat immers door de maag. Kom maar snel naar huis schatje; ik heb dampende, warme, zoete, kaneelbroodjes voor je klaarstaan

 Zoete Broodjes

Maken

Ingrediënten

  • 1 blikje kant-en-klaar croisssantdeeg
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • *** voor glazuur optioneel***
  • poedersuiker met een drupje warm water

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. (Of de graden die op het croissantdeeg-blik vermeld wordt.)
  • Maak het blik croissantdeeg open en rol het deeg uit. Je laat het deeg verder voor wat het is, je hoeft het NIET in porties te verdelen en NIET uit te rollen.
  • Verdeel de suiker en kaneel gelijkmatig over het deeg.
  • Rol het deeg op en snijd in 4 (of 5 of 6 wat je maar wilt) exact gelijke rolletjes.
  • Leg de rolletjes in een ingevet bakblik(je) en schuif in de oven voor een minuut of 15 a 20.
  • Controleer of ze gaar zijn en haal ze uit de oven.
  • Je kunt er eventueel ook nog wat glazuur over smeren. Glazuur kun je maken door wat poedersuiker te mengen met een paar druppels warm water. Roer dit voorzichtig tot een glad, dun papje.

Notes

*** Als je het deeg in 1 bakblik bakt (ruimte tussen de rolletjes laten, maar net ietsje dichter bij elkaar dan op de foto) krijg je een groot mooi afbreekbrood.
*** Je kunt de rolletjes ook los op een bakplaat bekleed met bakpapier afbakken. De kans is wel groot dat ze allemaal een andere vorm krijgen. Daar staat tegenover dat ze dan wel alle ruimte hebben om maximaal te rijzen.
*** Heb je een cupcakebakblik in huis dan kun je de rolletjes ook daar in bakken, zo krijg je losse broodjes die allemaal dezelfde vorm hebben.
*** wil je een groot brood bakken dan kan je het recept verdubbelen, maar er zijn ook extra grote croissantdeeg-blikken dat zou je ook kunnen proberen.Fijne Valentijn allemaal!

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak