WITTE CHOCOLADE FUDGE IN PLAATS VAN EEN WITTE KERST

Hier geen boom, geen lichtjes, niet 5 keer de trappen op en neer naar de kelder en gesleep met kerstversiering om vervolgens 3 weken later alles weer van 4 hoog naar beneden te brengen. Geen gedoe in overvolle supermarkten met gestreste mensen en jengelende kinderen. Geen geld uitgeven wat ik niet heb. Me niet druk maken over dat mijn kerstjurk niet meer past. Zelfs geen vrienden of familie. In plaats daarvan een kerst zonder verplichtingen en verwachtingen. Begrijp me niet verkeerd ik kan ontzettend genieten van een kerst met alle toeters en ballen, maar ik sla dit jaar even over. Waarom? Omdat het kan!

Witte chocolade fudge met cranberry’s en pistachenoten

Maken

Ingrediënten

  • ½ blikje gezoete gecondenseerde melk 200 gram
  • 250 gram witte chocolade
  • 10 gram boter
  • 35 gram gedroogde cranberry’s
  • 35 gram ongezouten pistachenoten(zonder dop)
  • vanilleboon

Bereidingswijze

  • Houdt wat pistachenoten en cranberry’s apart. De rest snijd je in iets kleinere stukjes en je zorgt dat de cranberry’s niet meer aan elkaar plakken.
  • De gecondenseerde melk en de witte chocolade doe je in een steelpan en laat op laag vuur onder af en toe roeren alles smelten. Let op niet laten koken!
  • Doe dan de boter en de vanille van 1 vanilleboon erbij en roer tot dat de boter helemaal is opgenomen.
  • Roer nu de pistachenoten en de cranberry’s erdoor.
  • Verdeel het mengsel over siliconen vormpjes of zoals ik heb gedaan in mini cupcake vormpjes.
  • Verdeel de cranberry’s en de pistachenoten die je had achtergehouden over de fudge.
  • Laat een paar uur afkoelen in de ijskast.

Notes

*** Tegenwoordig zijn er overal silicone vormpjes te koop in zo’n beetje alle maten en vormen die je kunt bedenken. Ook gewone silicone ijsblok- cake- of aderen vormpjes doen het prima. (Xenos, Bol.com, Oldenhof etc.)

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak