Linzensoep
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author:
Recipe type: Soep
Ingredients
  • olijfolie
  • 1½ liter bouillon
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • +/- 150 a 200 gram linzen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterpenen
  • 2 grote vastkokende aardappels
  • 1 prei
  • 2 laurier blaadjes
  • 2 kruitnagels
  • 1 rookworst
Instructions
  1. Snipper de ui en pel de knoflook.
  2. Schil de wortel en de aardappel met een dunschiller en snijd ze in blokje. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de prei in ringen doe in een vergiet en was ze goed.
  3. Zet vast een pan met water op en breng die aan de kook. Zodra het water kookt draai je het vuur laag en leg je de rookworst in het water.
  4. Verwarm in een andere pan met dikke bodem de olijfolie. Fruit de ui en de geperste knoflook. Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak al roerend 5 min.
  5. Doe de bouillon erbij en breng aan de kook.
  6. Nu kunnen de linzen en de blokjes aardappel erbij. Doe de laurier en de kruidnagel in de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
  7. Voeg aan het einde de gesneden prei en worst toe.
  8. Breng tot slot de linzensoep op smaak met versgemalen peper en zout
Notes
*** de kooktijd van de linzen kan iets variƫren, afhankelijk van het soort linzen dat je gebruikt.
*** De soep kun je ook prima een dag van te voren maken, smaakt de volgende dag misschien nog wel lekkerder, zoals voor veel soepen geldt.
Recipe by Tastyshot at http://www.tastyshot.nl/linzensoep/