Bloody Mary
Queen Mary I (1516-1558)
Overal is te lezen dat de Bloody Mary vernoemd is naar de katholieke Queen Mary I (1516-1558). De wrede Mary, die dankzij haar meedogenloze vervolging van protestanten en andersdenkenden de bijnaam Bloody Mary kreeg. Zo stond de kleur van de tomatensap symbool voor het bloed dat ze had vergoten.
Of toch Mary Pickford?
Maar dit verhaal is nogal dubieus, als je bedenkt dat de vroegste referentie aan een Bloody Mary uit 1921 Parijs komt. Zouden de Fransen een nieuwe cocktail naar een Engelse koningin vernoemen? Zou deze Franse barman überhaupt de verhalen van deze koningin kennen en daar zijn cocktail naar vernoemen? Sommige zeggen dat het aannemelijker is dat een cocktail in die dagen naar een filmster werd vernoemd, Mary Pickford (1892-1979), naar wie in dezelfde tijd ook al een andere rode cocktail werd vernoemd.
Over wie de bedenker is van deze cocktail doen ook meerdere verhalen de ronde.
Afijn, verwarring alom… maar wat verwacht je uit een tijd dat de Bloody Mary niet alleen als beste hangover cure werd gezien, maar ook als healthy breakfast?!
Hoe dan ook, de groeten van Mary en ik wens u allen een bloederig Halloween….
Bloody Mary
Maken
Ingrediënten
- 2 delen wodka
- 6 delen tomatensap
- 1 deel citroen sap
- 3 druppels worcestersaus
- 2 druppels tabasco
- Snufje zout
- Snufje peper
- IJsblokjes
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een mixglas, ijsblokjes, tomatensap, wodka, citroensap, worcestersaus, tabasco, snufje zout en snufje peper. Rustig een tijdje roeren.
- Overgieten in een longdrink die tot de rand gevuld is met ijs.
- Schijfje citroen op de rand en stengel selderij er in en voillá…
En bij een borrel hoort een borrelhapje! Kijk voor voor meer borrel-inspiratie in deze verzameling recepten →
Tastyshot
This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.
Website│Design by Gitta Polak