The Blog

My personal & culinary stories and lots of recipes

Koningsdag Oranje-boven-sinaasappelcupcakes

Koningsdag Oranje-boven-sinaasappelcupcakes

KONINGSDAG ORANJE-BOVEN-SINAASAPPELCUPCAKESeze week stond alles in het teken van royalty.Allereerst natuurlijk his royal badness Prince!Ik heb niets met die massahysterie, maar ik moet zeggen dat zijn overlijden mij meer deed dan ik had verwacht....

read more
Poire belle Hélène en de overspelige prins

Poire belle Hélène en de overspelige prins

POIRE BELLE HÉLÈNE EN DE OVERSPELIGE PRINSacques (Jacob) Offenbach (Keulen 1819 – Parijs 1880) wordt gezien als een van de scheppers van de operette. Orpheus in de onderwereld (Orphée aux Enfers) is misschien wel zijn bekendste werk. Hij genoot...

read more
Crêpe Suzette… ober zet alles in de hens

Crêpe Suzette… ober zet alles in de hens

CRÊPE SUZETTE… OBER ZET ALLES IN DE HENSoals bij zo veel beroemde gerechten ontstond crêpe Suzette min of meer per ongeluk. De Prins van Wales (toekomstige koning Edward VII 1841 - 1910), met zijn reputatie als vrouwenliefhebber bezocht met een van...

read more
Wat is het verschil tussen jam marmelade en confituur?

Wat is het verschil tussen jam marmelade en confituur?

Wat is het verschil tussen jam, marmelade en confituur?Jam De bekendste van allemaal is jam. Jam is een smeerbare pasta van vruchten en is er in alle soorten, kleuren, smaken en iedereen heeft wel een potje in de kast staan. Volgens de warenwet mag het pas jam heetten...

read more
Leftover paasbrunch broodpudding van suikerbrood

Leftover paasbrunch broodpudding van suikerbrood

LEFTOVER BROODPUDDING VAN SUIKERBROOD"Alles goed en aardig, maar vervolgens zit je nog 1 ½ week oud brood te eten."Broodpudding van suikerbrood met citroen, kokos en rozijnen met vanilleroom. Geen Paasbrunch zonder Paasstol en dan heb je ook nog van die geinige...

read more
Sinaasappeljam zonder sinaasappelschil

Sinaasappeljam zonder sinaasappelschil

SINAASAPPELJAM ZONDER SINAASAPPELSCHILenk ik aan sinaasappel en sinaasappeljam dan denk ik aan de zon. Echt iets om in de zomer te maken dacht ik, maar niets is minder waar. Voor de klassieke sinaasappelmarmelade worden bittere sinaasappels...

read more
Wilde spinazie bestaat niet…

Wilde spinazie bestaat niet…

WILDE SPINAZIE BESTAAT NIET…"Hoe dan ook, wilde of niet wilde, baby of bejaarde spinazie; lekker is het wel…"k heb zojuist ontdekt dat ik al die tijd in de maling genomen ben. De gewone-  en de wilde spinazie zijn een en dezelfde! Het enige...

read more
Mexicaanse Zoete Aardappelsoep

Mexicaanse Zoete Aardappelsoep

Mexicaanse Zoete Aardappelsoeparm, zacht, zoet, zoeteaardappel is een van mijn favoriete comfort foods!We hebben allemaal wel eens behoefte aan troosteten toch? Laten we wel wezen, het leven is niet altijd één grote punica oase. Je kunt natuurlijk...

read more
Zoete broodjes bakken voor Valentijn

Zoete broodjes bakken voor Valentijn

ZOETE BROODJES BAKKEN VOOR VALENTIJNoete broodjes bakken, ik ben er heel slecht in. De spreekwoordelijke zoete broodjes dan hè. En als ik het al doe, maak ik me er met een jantje-van-leiden vanaf. De niet spreekwoordelijke zoete broodjes zijn ook...

read more
Wortel met sinaasappel uit de oven

Wortel met sinaasappel uit de oven

WORTEL MET SINAASAPPEL UIT DE OVENist je dat de wortel van oorsprong niet oranje is?! De originele wortelkleuren zijn zwart, paars, rood en geel. Dan is er ook nog de wilde witte wortel. Tegenwoordig worden deze gekleurde wortelen als exclusief...

read more
Spinaziesoep met gepocheerde ei, Popeye’s lievelings

Spinaziesoep met gepocheerde ei, Popeye’s lievelings

Spinaziesoep met gepocheerd ei en home made croutonsil je lekker en gezond eten, maar heb je geen tijd of zin om heel lang in de keuken te staan, heb je het budget niet om peperdure exotische granen of andere superfoods in huis te halen… Maak deze...

read more
Witte chocolade fudge In plaats van een witte kerst

Witte chocolade fudge In plaats van een witte kerst

WITTE CHOCOLADE FUDGE IN PLAATS VAN EEN WITTE KERSTier geen boom, geen lichtjes, niet 5 keer de trappen op en neer naar de kelder en gesleep met kerstversiering om vervolgens 3 weken later alles weer van 4 hoog naar beneden te brengen. Geen gedoe...

read more

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak