The Blog

My personal & culinary stories and lots of recipes

Stukkie taart van Victoria, Victoria sponge cake

Stukkie taart van Victoria, Victoria sponge cake

STUKKIE TAART VAN VICTORIA, VICTORIA SPONGE CAKEmdat het aanstaande woensdag Internationale vrouwendag is, een recept vernoemd naar een vrouw: de Victoria sponge cake; door de twee lagen met jam ertussen ook wel de Victoria sandwich genoemd....

read more
Gewoon brood zonder kneden

Gewoon brood zonder kneden

GEWOON BROOD ZONDER KNEDENet was een mooie dag, als je in ogenschouw neemt dat het al eind december is, niet te koud, niet te nat. Het is donker, de markt loopt langzaam ten einde en de marktlieden zijn al aan het inpakken. Er loopt een dame met...

read more
You & Me Koffie en Clafoutis

You & Me Koffie en Clafoutis

YOU & ME KOFFIE EN CLAFOUTISiefde is mijn hand vasthouden op een begrafenis, van iemand die jij nooit hebt gekend. Liefde is de hele dag vrij houden voor mijn verjaardag. Liefde is mij trakteren op poepie-chic uit eten gaan. Liefde is elke...

read more
Italiaanse groentesoep

Italiaanse groentesoep

Italiaanse groentesoepeze soep lijkt op de Italiaanse soep ribollita, die ook met cavolo nero en witte bonen wordt gemaakt. Ribollita betekent letterlijk ‘opnieuw koken’ Omdat het de traditie is deze soep een dagje te laten staan en hem de volgende...

read more
Knolselderijsoep, ik lust er wel pap van

Knolselderijsoep, ik lust er wel pap van

KNOLSELDERIJSOEP, IK LUST ER WEL PAP VAN nolselderijpuree had ik al vaker gemaakt, maar was een beetje uit mijn repertoire verdwenen. Totdat ik op Homecookingdept dit mooie knolselderijrecept met dito foto’s voorbij zag komen. Even tussen jou en...

read more
Een warm dampend bord gevulde linzensoep

Een warm dampend bord gevulde linzensoep

EEN WARM DAMPEND BORD GEVULDE LINZENSOEP at je op je fiets drie kwartier tegen de regen en wind in hebt moeten ploeteren… Wacht, dat klinkt wel hopeloos ouderwets; tegenwoordig word ik, ook met tegenwind fluitend ingehaald door Jan en alleman. Er...

read more
Chinese tomatensoep, zoals van de Chinees op de hoek

Chinese tomatensoep, zoals van de Chinees op de hoek

CHINESE TOMATENSOEP, ZOALS VAN DE CHINEES OP DE HOEKhinese tomatensoep, althans geïnspireerd op de Chinese tomatensoep die ik vroeger nog wel eens bij de chinees haalde, toen er hier op de hoek nog een Chinees restaurant zat.Die tomatensoep ging er...

read more
Overpeinzingen en witte chocolademelk met specerijen

Overpeinzingen en witte chocolademelk met specerijen

OVERPEINZINGEN EN WITTE CHOCOLADEMELK MET SPECERIJENk zit in bed met een warm glas tussen mijn handen dat heerlijk ruikt naar kaneel, vanille en sinaasappel en bijna dreigt over te stromen. Buiten is het guur, grijs en nat ik hoor de wind wild om...

read more
K** met peren – Perenspoom

K** met peren – Perenspoom

K** MET PEREN – PERENSPOOMalt wat te vieren hier, namelijk de liefde! In dat kader bestudeerde ik gisteren online het menu van restaurant En Pluche, terwijl ik tegelijkertijd naar het journaal luisterde en zo vernam dat eigenaar Joop Braakhekke...

read more
Bisschopswijn, Anton Pieck in een glas

Bisschopswijn, Anton Pieck in een glas

BISSCHOPSWIJN, ANTON PIECK IN EEN GLAS ijn met specerijen is van alle tijden; in het Romeinse Rijk werd er al veelvuldig warme wijn met specerijen gedronken. In de Middeleeuwen was er het populaire drankje Hipocras. Het was een drank op basis van...

read more
Vijgenjam met balsamico

Vijgenjam met balsamico

VIJGENJAM MET BALSAMICOe afgelopen twee weken trok ik gehuld in een regenjas en gewapend met mijn camera de wijde wereld in, om in weer en wind de herfst vast te leggen. Maar het is vandaag wederom donker, mistig en miezerig en ik geloof het wel...

read more

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak