The Blog

My personal & culinary stories and lots of recipes

Bloedsinaasappeltaart; valentijntaart voor mijn valentijn

Bloedsinaasappeltaart; valentijntaart voor mijn valentijn

Bloedsinaasappeltaart voor Valentijnsdag!Valentijntaart voor mijn Valentijn, mijn… Optimist, dromer, ultratrail loper, natuurliefhebber, Spanjaard, Nederlander, masseur, sportverzorger, Yogi, zwever, reiziger, verzamelaar, allemansvriend, harde werker, roedelbeest,...

read more
Camembert uit de oven, Kerst camembert

Camembert uit de oven, Kerst camembert

CAMEMBERT UIT DE OVEN, KERST CAMEMBERT e meesten van jullie hebben het kerstmenu al samengesteld en de meest georganiseerden onder ons, zelfs al in huis. Dus deze is voor de lastminute-mensen, de uitstellers, de twijfelaars, de...

read more
Herfst Borrelplank

Herfst Borrelplank

Herfst Borrelplank "Na anderhalf glas wijn heb ik rode koontjes en de slappe lach"k ben dol op borrelen en dan bedoel ik niet zo zeer de alcohol, want na anderhalf glas wijn heb ik al rode koontjes en de slappe lach. Nee, mij gaat het meer om het...

read more
Platbrood; flatbread bij Club Zand

Platbrood; flatbread bij Club Zand

PLATBROOD; FLATBREAD BIJ CLUB ZAND"alles komt goed"et is een zonovergoten doordeweekse dag in oktober en het strand ligt er verlaten bij. Ik voel het zonlicht branden op mijn gezicht en tegelijkertijd staat er een fris briesje. Mijn hoofd vult zich...

read more
Biarritz, sea you soon!

Biarritz, sea you soon!

BIARRITZ, SEA YOU SOON!"Biarritz ik ben een beetje verliefd op je"et je 45+ jaar op je longboard door de straten zoeven, noemen we in Nederland al snel sneu… op je Royal Enfield cruisen met gebruinde babe achterop al snel een midlifecrisis; maar in...

read more
Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop

VLIERBLOESEM-SIROOP"overal bloemen in alle kleuren, vormen en maten; zo mooi!"et schiet al lekker op met de opwarming van de aarde; het was de warmste meimaand in drie eeuwen, dus dat is genieten. Het is eind mei en de vlierbloesem staat al volop...

read more
Geen (Griekse) zon zonder Tzaziki

Geen (Griekse) zon zonder Tzaziki

Terwijl ik in alle vroegte de laatste hand leg aan de foto’s, weet ik dat de zon nu net boven de bergen van Corfu uitpiept. Je ziet en voelt vast aan alles dat het een hele hete dag gaat worden, de voorspellingen zijn tussen de 27C en 29C. Gisteravond om 18.00 uur is mijn lief daar aan de Corfu mountain-trail begonnen. (104km lang) Na een hele nacht rennen en klimmen in het donker, kan ik me voorstellen dat het eerste ochtendgloren fantastisch moet zijn. De allereerste zonnestraal zal zijn huid en hart verwarmen.

read more
Zelf mayonaise maken, het klinkt ingewikkelder dan het is!

Zelf mayonaise maken, het klinkt ingewikkelder dan het is!

Mayonaise staat heel hoog in mijn lijstje favorieten en meest gemaakte recepten. Makkelijk te maken, snel klaar, goedkoop maar vooral veeeeeel lekkerder dan kant-en-klaar! Het is een beetje een dooddoener, maar in dit geval is dat ook echt zo.
Zo vlak voor de feestdagen leek mij een goed mayonaise recept onontbeerlijk!

read more
Pasta Pescatore a la Gero

Pasta Pescatore a la Gero

PASTA PESCATORE A LA GEROlke dag loop ik langs Italiaans restaurant Gero; waar, hoe kan het ook anders, Gero de scepter zwaait. Ook al is het ondertussen een leven geleden dat ik zelf als kok werkte, ik blijf het leuk vinden om even in een keuken...

read more
Oesters van Île d’Oléron

Oesters van Île d’Oléron

OESTERS VAN ÎLE D’OLÉRON"het openen van een oester is bepaald geen sinecure!"esters van Île d’Oléron Onze zomervakantie begon op île d’Oléron, een eilandje voor de westkust van Frankrijk. We wilden rust, even onthaasten en afkicken van de hectiek...

read more
Tot in de pruimentijd, flognarde met pruimen

Tot in de pruimentijd, flognarde met pruimen

TOT IN DE PRUIMENTIJD, FLOGNARDE MET PRUIMENo blog or not to blog, dat was de question. Het was niet dat ik er geen plezier meer in had; maar steeds vaker kwam ik niet meer toe aan de dingen die ik wilde doen, omdat ik altijd maar druk was met mijn...

read more
Zelf scones en clotted cream maken voor de afternoon tea

Zelf scones en clotted cream maken voor de afternoon tea

 SCONES EN CLOTTED CREAM MAKEN VOOR DE AFTERNOON TEA"Van middagsnack naar happening."Van middagsnack naar happening De traditie van afternoon tea is ontstaan in de tijd van Koningin Victoria (1819-1901) en speelt zich af kort voor het Victoria sponge cake verhaal......

read more

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak