THAISE GROENE CURRY BLOEMKOOLSOEP… NA JAH THAIS?
Vandaag maak ik echte Thaise curry bloemkoolsoep.
Nou ja Thaise? Ik vraag me af of ze in Thailand bloemkoolsoep eten.
Ik ben nog nooit in Thailand geweest, dus ik weet er weinig van. Het enige echte Thaise aan deze soep is de Thaise currypasta die erdoor gaat.
Nou ja Thaise currypasta? Het is currypasta uit een potje, dus ik vermoed dat het uit een of ander Duitse fabriek uit het Ruhrgebied komt.
Het is wel mega lekker, super gaaf geweldig, makkelijk en zooo gezond ook, want vegetarisch en vegan. Vegan; nog niet zo lang geleden heette dat nog gewoon veganistisch, dat was in dezelfde tijd dat een latte nog koffie verkeerd heette.
Ineens is veganistisch totaal achterhaald, jaren 70, nudistencamping, alternatief, macrameeën. ….en vegan; ontzettend hip, ontbijten in een gecrowdfunde hipstertent, met zelfgemaakte granola en een glutenvrij bammetje, afkomstig uit de oven van een boer in Appingedam, voor een astronomisch bedrag…dat dan weer wel.
En met natuurlijke vetten! Dat is net zo gezond als natuurlijke suikers, schijnt. Natuurlijke suikers, ook zo’n term die ineens overal opduikt en ik maar denken dat suikerbieten en suikerriet hartstikke natuurlijk waren, maar wat weet ik daar van…
Sorry, ik ben totaal de draad kwijt, het hele stukkie loopt in de soep.
Ach, kan mij het schelen, het is de sop in de kool niet waard..
Hoe dan ook…bloemkoolsoep.
Thaise groene curry bloemkoolsoep
Maken
Ingrediënten
- Bloemkool
- +/-160gr of 1 cup doperwten
- 1/2 Liter groentebouillon
- 4 dl Kokosmelk (1 blik)
- 1 Ui
- Teentje knoflook
- 2 ruime eetlepels groene currypasta
- Stukje gember van +/- 1 cm
- Voor de garnering:
- Bosje koriander
- Lente ui
- Groene peper
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in kleine stukken.
- Schil en snipper de ui, schil en rasp een stuk gember van +/- 1 cm en pel en snijd de knoflook.
- Zet een pan op het vuur, verhit een beetje olie een fruit de ui en gember. Als de uitjes glazig zijn voeg dan ook de knoflook toe, laat even mee bakken.
- Doe nu de bloemkool, doperwten en currypasta in de pan en roer door.
- Doe de bouillon erbij en laat 15 minuten rustig koken.
- Als de bloemkool gaar is met de staafmixer pureren en de kokosmelk toevoegen.
- Eventueel garneren met gesneden groene peper, lente-uitjes en wat koriander.
Tastyshot
This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.
Website│Design by Gitta Polak