A TRUE LOVE STORY NEVER ENDS

Ik denk van alle aardappel recepten dat dit toch nog steeds mijn favoriet is. Voor mij is dit instant happiness. De mediterrane smaak geeft me altijd een zomers gevoel en de zomer is nog ver dus dat kan ik goed gebruiken.Het is ook wat ik op tafel zette tijdens mijn eerste date met José Vicente,  and the rest is history.
Een toepasselijker recept voor Valentijnsdag kan ik mij dan ook niet bedenken.

Op deze Valentijnsdag besef ik mij dat ik nooit zo’n valentijn aanhanger ben geweest. Ik ben sowieso een beetje wars van tradities en de combinatie traditie en verplichtingen vind ik helemaal dodelijk. Aan de andere kant elke aanleiding om de liefde en het leven te vieren is wat mij betreft een goede…en dus vier ik vandaag de liefde met een bord vol happiness & gratitude!

Geroosterde Aardappels

Maken

Ingrediënten

  • Vastkokende aardappelen
  • Verse rozemarijn
  • Verse tijm
  • Grof zeezout
  • Bol knoflook

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Boen de aardappelen schoon, als dat nodig is. Dep de aardappelen droog en snijd ze in parten.
  3. Doe de partjes in een kom en gooi er wat verse rozemarijn en tijm, wat zout (liefst grof gemalen) en een scheut olijfolie overheen en hussel alles goed door elkaar.
  4. Zelf voeg ik ook altijd nog ongepelde(!) knoflook tenen toe, maar dat is optioneel.
  5. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de aardappel partjes over de bakplaat of braadslee.
  6. Zet de aardappelen +/- 35 minuten in de oven(200C), ook afhankelijk van hoe groot de partjes zijn. Schep ze halverwege de baktijd een keer om.

Notes

***Voor geroosterde aardappels heb je vastkokende aardappelen nodig. Nieuwe aardappelen zijn voor dit gerecht het lekkerst, o.a. vanwege hun dunnen schil. Ook Roseval of Krieltjes zijn hiervoor erg geschikt.
***Je kunt dit gerecht prima het hele jaar door eten, in de winter gecombineerd met wintergroente en in de zomer met bijvoorbeeld een frisse salade.

Tastyshot

This site, contents and images are copyright © Gitta Polak. Images may not be downloaded, copied, used or published without permission.

Website│Design by Gitta Polak